Πράσα αβγολέμονο
… πάλι πράσα; θα πείτε. Μα βέβαια το καλύτερο λαχανικό!
(βγάλτε πρώτα ένα αβγό και ένα λεμόνι απ το ψυγείο)
Παίρνουμε μερικά πράσα και αφού τα καθαρίσουμε τα κόβουμε όπως δείχνω στη φωτογραφία
Τα πράσινα φύλλα τα ψιλοκόβουμε, και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μπορούμε να τα βάλουμε πάλι σε κάποια ομελέτα, ή σε οποιοδήποτε φαγητό αντί για κρεμμύδι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι, βάζουμε μερικούς κόκκους σιναπιού και κύμινου. Τι θα πει που να τα βρείτε, να εφοδιαστείτε.
Όταν αρχίζει να μας σπάει τη μύτη η μυρωδιά τους, βάζουμε και τα πράσα σε μία σειρά, και τα γυρνάμε να ξανθίνουν απ όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε τώρα μισή κούπα ζεστό νερό, αλάτι, κύμινο και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα να βράσουν περίπου μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε αβγολέμονο, το ρίχνουμε και σκεπάζουμε να “δέσει” το φαγητό.
Γίνεται δύο πιατάκια, άντε τρία। Αλλά με λίγο τυρί και μπόλικο ψωμί που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας απολαμβάνουμε ένα νόστιμο γεύμα।
Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην Θαλασσένια και τον σύντροφο της ζωής της, αλλά μετά από την επιθυμία μιας καλής φίλης, θα αρχίσω να σας γραφω για την πόλη όπου ζω।Θα αρκεστείτε στις συνταγές του Δύσπιστου, χρόνο να έχετε :-)
Κάτι μου λέει ότι θα έχει νοστιμιά, Αμάντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω μόλις βρω το σινάπι και θα σου γράψω για τα αποτελέσματα. Ελπίζω να το καταφέρω.
Να'σαι καλά.
alla logia, ειναι πολυ ευκολο, σιγουρα θα το πετυχεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγά μη δεν σε διάβαζα. Άργησα λίγο αλλά δεν σε χάνω με τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση. Εννοείται θα τιμήσω και την πρόταση αυτή.
Σε φιλώ.